Читај ми!

Експлозија на граници Канаде и САД, две особе погинуле

Сва четири моста на граници Канаде и Сједињених Америчких Држава затворена су пошто је за сада неидентификовано возило експлодирало код граничног прелаза на Рејнбоу бриџу, јављају локални медији. Федерални истражни биро води истрагу. Две особе погинуле, једна повређена.

Агенти Федералног истражног бироа преузели су истрагу експлозије на граничном прелазу између САД и Канаде, на којем је, под још неразјашњеним околностима, експлодирало возило у којем су погинула оба путника.

Према речима очевидаца, возило је великом брзином пришло прелазу и експлодирало након удара у заштитну баријеру.

Одмах после експлозије, затворен је Рејнбоу бриџ, али и још три моста која повезују северни део државе Њујорк са Канадом.

Америчка мрежа "Фокс њуз" је, позивајући се на неименоване изворе, јавила да су се у тренутку експлозије у возилу налазиле две особе, као и да се овај догађај води као терористички напад.

Канадске безбедносне службе потврдиле су да се истрага о експлозији води под претпоставком да се, можда, ради о терористичком нападу.

Мреже Си-Би-Ес и Еј-Би-Си, пак, јављају да на месту на којем се догодио инцидент нису пронађени трагови експлозива, те да је пре реч о опасној вожњи него о терористичком нападу.

Наредник канадске полиције Кери Шмит рекао је да је "ситуација на граници озбиљна", а истрагу о догађају преузео је Федерални истражни биро, који је потврдио да је дошло до експлозије на граници САД и Канаде.

Канадска полиција је о ситуацији на граничном прелазу информисала премијера Џастина Тридоа.

"За сада ситуација је веома флуидна", објавила је канцеларија ФБИ у Бафалу.

О инциденту на граници обавештен је и амерички председник Џозеф Бајден.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се