Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ: Хамас напада трупе које раде на отварању хуманитарног коридора; арапски лидери затражили хитан прекид ватре

Двадесет девети дан сукоба израелске војске и Хамаса. Настављени жестоки окршаји у Појасу Газе. Нови напад на избеглички камп Џабалија, 15 погинулих, десетине рањене. Хамас тврди да је лансирао ракету домета 250 километара. Размена ватре на граници с Либаном. СЗО и УН осуђују напад на конвој возила Хитне помоћи у Гази, у којима је, како наводи палестинско министарство здравља, погинуло 15, а рањено 60 особа. Нема сагласности о прекиду ватре између америчког државног секретара и арапских лидера.

ИДФ: Хамас напада трупе које раде на отварању хуманитарног коридора; арапски лидери затражили хитан прекид ватре ИДФ: Хамас напада трупе које раде на отварању хуманитарног коридора; арапски лидери затражили хитан прекид ватре

Амбулантна кола погођена су у јучерашњем ваздушном нападу на Газу. Има погинулих, али није познато колико. Здравствене институције у том граду наводе да су се у колима налазили пацијенти из болнице Ал Шифа, док Израел тврди да су у амбулантним колима били "милитанти".

Амерички државни секретар Ентони Блинкен је током састанка са израелским премијером Бенјамином Нетанјахуом затражио хуманитарну паузу у борбама против Хамаса у Гази. Истакао је да се мора учинити више на заштити палестинских грађана и нагласио да се рат не сме проширити на друга подручја на Блиском истоку.

Нетанјаху је поручио да одбија било какав привремени прекид ватре у рату против Хамаса који не укључује ослобађање свих талаца.

Лидер либанске исламистичке групе Хезболах Хасан Насралах рекао је у свом обраћању да Хезболах није знао ништа о нападу 7. октобра. 

Дипломатски извори рекли су за Ројтерс да ће Француска следеће недеље организовати хуманитарну конференцију за Газу. Француски председник Емануел Макрон потврдио је да ће се конференција одржати.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара