Амбасадор Израела у Србији: Овај рат ће се завршити када нестане Хамас, они су попут Исламске државе

Други је дан сукоба између Израела и Хамаса, а на стотине цивила је изгубило живот. На десетине је отето. Амбасадор Израела у Србији Јахел Вилан каже да су сахране једна за другом од раног јутра. Овај рат ће се завршити када нестане Хамас, то није само интерес Израелаца већ и Палестинаца у Гази и региону, поручио је амбасадор Вилан у разговору за РТС.

Aмбасадор Израела у Србији Јахел Вилан рекао је за РТС да је сукоб са Хамасом најгори у последњих педесет година.

"Нико није могао ни да замисли да ће се ово догодити, бруталан терористички акт. Кољачи усред суботњег јутра када су породице на окупу", рекао је Вилан.

Тврди да Хамас није имао ниједан ваљан разлог да почини напад на цивилно становништво и упоредио га са Исламском државом.

"Они киднапују по Гази. Да ли сте видели снимке отмица? Раде исто што и Исламска држава. Они су као ИСИС. Отимају децу, породице, жене по Гази. Због чега? Да ли је то будућност наших преговора? Мислим да то показује нама и свету какви су. Да ти људи нису партнери ни у чему. Људи широм света разумеју о чему је реч, са чим смо суочени", рекао је израелски амбасадор.

Ситуација је, каже, гора него пре 50 година током Јомкипурског рата.

"Сад гину цивили из сата у сат. У Израелу су сахране за сахраном од раног јутра: војника, полицајаца, цивила. Ово је мала земља. Свако зна свакога. У Израелу не постоји ниједна породица да није изгубила некога: сина, ћерку, родитеља... То је страшно... Тек смо на почетку", рекао је амбасадор.

Хамас је, истиче, терористички и политички покрет, који контролише Газу.

"Надам се да ће се завршити добро по нас и по Палестинце. Овај рат ће се завршити када нестане Хамас. Понављам, то није само интерес Израелаца, већ и Палестинаца у Гази и региону. Хамас није као било ко. Они су попут ИСИС-а на Блиском истоку – они морају да буду побеђени. То је наш циљ", поручио је амбасадор Израела.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара