ИЗ ЧАСА У ЧАС

Сукоб Израела и Хамаса: Више од хиљаду жртава, израелска војска напала 800 мета у Гази

У Израелу су настављени масовни удари са обе стране. Израелске снаге (ИДФ) гранатирале су град Газу и палестинску територију под контролом Хамаса, док су на удару Хамаса били јужни и централни делови Израела. Израел саопштава да је до сада погинуло око 700 цивила, док их је у болницама више од две хиљаде. Палестински званичници, са друге стране, наводе да je погинуло 413 Палестинаца, а рањено готово 2.300 људи. Лакше је рањен и један држављанин Србије. За данас је сазвана хитна седница Савета безбедности УН.

Сукоб Израела и Хамаса: Више од хиљаду жртава, израелска војска напала 800 мета у Гази Сукоб Израела и Хамаса: Више од хиљаду жртава, израелска војска напала 800 мета у Гази

У Израелу су настављени масовни удари са обе стране. Израелске снаге гранатирале су град Газу и палестинску територију под контролом радикалног Хамаса, док су на удару Хамаса били јужни и централни делови Израела.

У Израелу је на снази ванредно стање након јучерашњег масовног ракетног напада из Појаса Газе и упада Палестинаца на територију Израела.

На обе стране стотине мртвих, хиљаде рањених. Израел наводи да је до сада погинуло најмање 600 цивила, а рањено више од 1.600.

Палестински званичници, с друге стране, наводе да је погинуло 413 Палестинца, а рањено 2.300 људи.

Становништво дуж зелене линије раздвајања уз Газу позвано је да остане у кућама.

Цивилима на југу и у централним деловима Израела наређено да буду уз склоништа.

Светски лидери осуђују нападе Хамаса на Израел, позивају на уздржаност и избегавање цивилних жртава.

За данас је сазвана хитна седница Савета безбедности Уједињених нација, које траже тренутну обуставу насиља и заштиту цивила.

У писму Савету безбедности Израел наводи да Хамас има искључиву одговорност за напад и да ће сносити последице.

Палестински председник Абас је од француског председника Макрона тражио да заустави израелску агресију. Русија и Турска позивају на уздржаност.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво