Смртоносна пуцњава у тржном центру у Бангкоку – ухапшен осумњичени тинејџер

Тајландска полиција је ухапсила 14-годишњег дечака након што је отворио ватру у луксузном тржном центру у престоници Бангкоку, при чему су убијене најмање две особа и још пет повређено, саопштио је Метрополитен полицијски биро.

Локалне власти су привеле осумњиченог тинејџера са оружјем и процењују тачан број жртава, саопштио је тајландски Централни истражни биро.

Пуцњава се догодила око 17 сати по локалном времену (6 ујутро по источном времену), у тржном центру Сијам Парагон у Бангкоку. Директорка Ургентног центра у Бангкоку Јутана Сетанан рекла је новинарима да је првобитно речено да је број погинулих три, али је касније разјашњено да је погинула једна особа.

Додала је да је број убијених касније порастао на двоје. Међу седам особа на које је пуцано у тржном центру пет особа је тешко повређено, а међу њима су и страни држављани.

Неколико људи је описало хаотичну сцену када су запослени и купци, у тренутку пуцњаве, покушавали да побегну из тржног центра, преноси Ројтерс.

Двадесетшестогодишњи младић је навео да се пуцњава догодила "у само неколико минута". "Видели смо људе како трче и беже. Нисмо разумели шта се дешава. Ишли смо са њима и онда смо чули неколико пуцњева, шест или седам. Блокирали смо врата продавнице", навео је тај сведок.

Више од 10,3 милиона цивила у Тајланду поседује ватрено оружје, што је око 15 комада оружја на 100 људи, показују подаци швајцарског истраживања за 2017. годину. 

Тајланд је на другом месту по броју убистава од ватреног оружја у југоисточној Азији, после Филипина, према Институту за здравствена мерења и процену.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво