Читај ми!

Еколошки активисти "Последње генерације" фарбом попрскали Бранденбуршку капију

Немачки климатски активисти, чланови групе "Последња генерација", попрскали су наранџастом бојом Бранденбуршку капију у Берлину, како би тим чином протеста позвали немачку владу да предузме хитније мере против климатских промена.

Чланови групе "Последња генерација" користили су апарате за гашење пожара пуњене бојом да попрскају свих шест стубова Бранденбуршке капије у Берлину, преноси АП.

Група "Последња генерација" захтева да Немачка престане да користи сва фосилна горива до 2030. године и предузме краткорочне мере, укључујући увођење ограничење брзине на ауто-путевима на 100 километара на сат, како би се смањиле емисије издувних гасова.

Полиција је оградила подручје око Бранденбуршке капије и потврдила да је привела 14 активиста повезаних са "Последњом генерацијом".

Чланови "Последње генерације" познати су по сличним видовима протеста, пошто су се раније лепили за путеве и блокирали саобраћај.

Градоначелник Берлина Кај Вагнер осудио је акције групе, рекавши да њихова тактика превазилази легитимне облике протеста.

''Овим акцијама ова група не само да оштећује историјску Бранденбуршку капију, већ и наш слободни дискурс о важним питањима нашег времена и будућности'', рекао је Вагнер.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије