Читај ми!

Суђење Трампу преносиће Јутјуб и телевизија

По први пут у америчкој историји, камере и пренос уживо биће дозвољени на суђењу бившем председнику САД Доналду Трампу због оптужбе за покушај поништавања резултата избора.

Судија Вишег суда округа Фултон Скот Мекафи рекао је да ће дозволити директан пренос на Јутјубу свих повезаних саслушања и суђења која произлазе из велике, опсежне оптужнице окружног тужиоца Фани Вилис против бившег председника Доналда Трампа.

Пренос уживо ће водити суд.

Бивши председник се изјаснио да није крив у том случају. Трамп се предао прошле недеље у затвору округа Фултон, након што су он и још 18 особа оптужени за наводно учешће у "злочиначком подухвату" који је имао за циљ да поништи његов губитак на председничким изборима у Џорџији 2020. године. Трамп је оптужен за 13 кривичних дела.

Датум суђења још није одређен.

То ће бити први пут да је на суђењу дозвољено да камере сниме комплетан поступак у једном од четири кривична случаја покренута против Трампа ове године. Џорџија дозвољава камере у судници све док не ометају поступак.

Бројним фотографима је било дозвољено да уђу у судницу на неколико минута пре почетка саслушања у вези са Трамповом оптужбом у Њујорку у априлу.

Камере обично нису дозвољене у судницама у Њујорку, али су новинске организације тражиле изузетак.

Камере нису дозвољене ни у суду на савезном нивоу.

Трамп је оптужен у два случаја пред савезним судом. Један се односи на његово руковање осетљивим владиним документима након што је напустио функцију, а други на Трампов наводни покушај да заустави пренос власти после председничких избора 2020. године.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара