Читај ми!

Још један новинар кандидат за председника Еквадора уместо убијеног Виљависенија

Странка убијеног председничког кандидата у Еквадору Фернанда Виљависенсија изабрала је другог кандидата као замену, новинара Kристијана Зуриту, уместо Андрее Гонзалез коју су предложили у суботу. За претње смрћу Виљависенију оптужен је вођа нарко-банде, познат као Фито.

Представници партије су на конференцији за новинаре саопштили да су одлучили да Зурита замени убијеног 59-годишњег Виљависенсија, који је био кандидат за председника на изборима који ће бити одржани 20. августа.

Бивши посланик и истраживачки новинар са искуством у разоткривању корупције, Виљависенио је убијен 10. августа након предизборног скупа баш када је улазио у аутомобил испред мање групе људи међу којима су били телохранитељи.

Зурита је такође новинар који је у прошлости сарађивао са Виљависенсијем. Његову кандидатуру још мора да одобри национално изборно веће.

"Покушаћемо да будемо на висини његових способности и његовог имена", рекао је Зурита са панцирним прслуком на конференцији за новинаре, мислећи на Виљависенсија.

Додао је да неће преговарати "ни са једном мафијом".

Странка је претходно саопштила у суботу да ће њен резервни кандидат бити Андреа Гонзалез, еколошка активисткиња.

За убиство је оптужено шест држављана Kолумбије и они су у притвору, а полиција их оптужује за везе са криминалним групама.

Хиљаде еквадорских војника и полицајаца укључено је у операцију премештања злогласног вође нарко-банде Хозеа Адолфа Масијаса, познатог као Фито, у затвор максималне безбедности.

Фито је оптужен за претње смрћу убијеном кандидату за председника Еквадора Виљависенсију који је у среду погођен са три хица у главу док је напуштао предизборни скуп, преноси Би-Би-Си.

понедељак, 04. децембар 2023.
1° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара