Читај ми!

Порота у Питсбургу: Због убиства 11 верника у синагоги Бауерс испуњава услове за смртну казну

Савезна порота данас је одлучила да Роберт Бауерс испуњава услове за смртну казну због убиства 11 верника у синагоги у Питсбургу 2018. године, што је најсмртоноснији антисемитски напад у историји САД, известили су локални медији.

Прошлог месеца, порота је прогласила Бауерса (50) кривим за десетине злочина из мржње на суђењу у Окружном суду САД у Питсбургу, у западној Пенсилванији, пренео је Ројтерс.

Федерални тужиоци оптужили су Бауерса по 63 тачке, укључујући 11 тачака за ометање слободног испољавања верских уверења, које је довело до смрти 11 верника у синагоги "Дрво живота" у Питсбургу.

У првој фази изрицања пресуде, порота је накратко расправљала у среду поподне, а затим и рано јутрос, два сата иза поноћи, пре него што је донела одлуку да Бауерс испуњава услове за смртну казну, известила је КДКА ТВ, локална подружница Си-Би-Еса у Питсбургу. У завршној фази, и тужиоци и браниоци имаће прилику да изнесу аргументе о томе да ли Бауерс заслужује смртну казну, након чега ће порота донети коначну одлуку.

Порота га је 16. јуна прогласила кривим по свим тачкама, а адвокати одбране нису оспорили да је он планирао и извео напад. Поротници су чули сведочења неких од преживелих у нападу и доказе о Бауерсовом антисемитизму, укључујући више постова у којима је нападао Јевреје на сајту крајње деснице, у месецима који су претходили нападу.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије