Читај ми!

Нетанјаху одустаје од најспорнијег дела реформе правосуђа

Израелски премијер Бењамин Нетанјаху изјавио је да ће одустати од најспорнијег дела своје реформе правосуђа, који би омогућио националном парламенту да поништи пресуде Врховног суда. Због ове реформе у Израелу су се од јануара одржавали протести јер је реч о једној од последњих кочница које је правосуђе у Израелу наметало извршној власти.

Бењамин Нетанјаху је у разговору за Волстрит џорнал рекао да ће ревидирати још један контроверзни елемент планиране реформе који би владајућој коалицији дао овлашћење да именује судије, додавши да није сигуран како ће изгледати измењена верзија.

"Пажљив сам на пулс јавности и на оно што мислим да ће проћи", рекао је Нетанјаху.

Да подсетимо, један од разлога због којих је Нетанјаху дуго инсистирао на овој реформи је и тај што би се тиме уклонила могућност правосуђа да њега кривично гони због читавог низа корупционашких афера у које је наводно умешан.

Говорећи о Украјини, израелски премијер је одбацио позиве да се придружи напорима Запада да наоружа Украјину, додавши да је и он забринут због јачања војних веза Русије и Ирана. Он је, истовремено, нагласио да су Сједињене Државе и даље кључни савезник Израела.

Прошле недеље израелски посланици су започели расправу о закону који би ограничио овлашћења Врховног суда, што је поново оживело контроверзну реформу правосуђа која је довела до масовних протеста.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара