Читај ми!

Сенат усвојио закон којим се подиже горња граница владиног дуга

Сенат америчког Конгреса усвојио је закон који је подржао председник САД Џозеф Бајден, а којим се подиже горња граница владиног дуга од 31,4 билиона долара, чиме се отклања неизвршење владиних финансијских обавеза. Сенат је гласао у четвртак са 63 гласа за закон и 36 против, а Представнички дом Сената усвојио је тај закон у среду.

Министарство финансија је упозорило да неће моћи да изврши све своје обавезе од 5. јуна уколико Конгрес не реагује до тада. Бајден је похвалио благовремену акцију Конгреса, пренео је Ројтерс.

"Овај споразум демократа и републиканаца је велика победа за нашу економију и амерички народ", навео је Бајден у саопштењу и најавио да ће потписати закон што је пре могуће. Бајден је био директно укључен у преговоре о нацрту закона са председавајућим Представничког дома Кевином Макартијем.

"У наредним месецима републиканци у Сенату наставиће да раде на обезбеђивању заједничке контроле безобзирне потрошње демократа", рекао је лидер републиканаца у Сенату, Мич Меконел.

Меконел је мислио на 12 закона на којима ће Конгрес радити током лета, а који се односе на финансирање владиних програма у фискалној години која почиње од 1. октобра, а у којима ће бити упутства за лимит дуга. На основу усвојеног закона, законска граница за савезно задуживање биће 1. јануар 2025. године.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво