Читај ми!

Европол: Ухапшено 37 чланова криминалне групе са Западног Балкана

Тридесет седам чланова веома насилне криминалне групе са Западног Балкана која је, углавном, била укључена у кријумчарење дроге и ватреног оружја широм Европе, саопштио је Европол.

Како се наводи у саопштењу, од 37 осумњичених, 15 је ухапшено у јучерашњим рацијама које су истовремено извршене широм Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Холандије, Италије, Белгије и Немачке.

Додаје се да су акције координисане са командног места у Загребу, уз подршку службеника Европола распоређених на терену.

Групу је предводио држављанин Босне и Херцеговине који тренутно служи четворогодишњу казну затвора у Италији.

Напомиње се да је он наставио да организује криминалне активности из затворске ћелије, одакле је, верује се, редовно издавао наређења и упуства својим подређенима.

Током рација је заплењено, између осталог, 148.000 евра у готовини, 18 комада ватреног оружја, укључујући два митраљеза и 2.512 комада муниције.

Европол наводи да је поред тога, заплењено је 15 килограма кокаина, 11 килограма хероина, три килограма амфетамина, седам килограма марихуане и 10 килограма хашиша.

Ту међународну акцију прати сложена истрага коју је водила хрватска Главна полицијска управа, у оквиру Оперативне групе "Балкански картел", додаје се у саопштењу.

Европол је раније основао Оперативну радну групу "Балкански картел", која окупља истражитеље из целе Европе и света, како би се ефикасно изборио са претњама које долазе из овог региона. У оквиру рада ове групе недавно је у Србији разбијена највећа организација за трговину дрогом на Балкану.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво