Читај ми!

Аутомобилом пробио капију Ватикана, предао се код Апостолске палате

Мушкарац који је управљао аутомобилом пробио се поред обезбеђења и пробио капију Ватикана, доспевши до централног дворишта Апостолске палате, након чега се предао полицији, саопштено је из Ватикана.

Осумњичени се колима пробио кроз капију Свете Ане и стигао је све до дворишта Сан Дамасо, где се налази Апостолска палата.

Додаје се да је припадник Швајцарске гарде хицем из пиштоља погодио аутомобил.

Ројтерс преноси да је за воланом аутомобила био мушкарац стар око 40 година и да је био ''нестабилног душевног стања'', те да се није приближио здању на другој страни дворишта у којем живи папа.

У саопштењу се наводи да је мушкарац прво покушао да уђе кроз капију преко које се ступа на територију Ватикана, али га је Швајцарска гарда вратила назад.

Мушкарац је затим направио пун круг аутомобилом залетео се и пробио капију, као и други контролни пункт близу задњег дела базилике Светог Петра.

Полицајац је испалио хитац и погодио предњи браник аутомобила. Мушкарац јенаставио да јури напред и стигао до дворишта Сан Дамасо, дела Апостолске палате где су живели претходни папе и где Фрања још увек одржава званичне састанке.

Како се истиче, ухапшен је у дворишту и смештен у ћелију у малом ватиканском затвору, где су га прегледали лекари.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије