Читај ми!

Монтана прва америчка држава која је забранила Тик-ток

Гувернер Монтане Грег Џианфортеј потписао је закон којим се забрањује рад "Тик-тока", чиме је та америчка савезна држава прва у САД забранила популарну кинеску апликацију. Закон ће ступити на снагу 2024. године.

Монтана је средином априла донела закон о забрани Тик-тока. Закон је усвојен са 54 гласа, а 43 посланика су била против, а закон је сада потписао републикански гувернер државе, која има нешто више од милион становника, преноси Ројтерс.

Гувернер је нагласио да ће закон унапредити "заједнички приоритет да се заштите становници Монтане од надзора Kомунистичке партије Kине".

Према закону који ће ступити на снагу са почетком 2024. године, забрањује се рад апликације Тик-ток унутар граница Монтане. 

Закон наводи могуће новчане казне од 10.000 долара дневно за прекршитеље, укључујући продавце апликација, а оне нису предвиђене за кориснике.

Тик-ток, који у САД има више од 150 милиона корисника, суочава се са све већим позивима америчких званичника да се апликација забрани у целој земљи због забринутости о могућем утицају кинеске владе на платформу.

Kомпанија "Бајтденс" са седиштем у Пекингу, која је власник апликације, негира да је икада поделила податке с кинеском владом и саопштила да то неће учинити ако добије такав захтев.

недеља, 26. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије