Читај ми!

Интерпол запленио оружје и дрогу у вредности од 5,7 милијарди долара, ухапшено скоро 15.000 људи

Широм Централне и Јужне Америке заплењени су илегално оружје и дрога у вредности од 5,7 милијарди долара, саопштио је Интерпол. Током операције, која је обухватала 15 земаља, ухапшено је скоро 15.000 људи.

Међународне полицијске организације навеле су да су власти Централне и Јужне Америке током операције "Trigger IX", између 12. марта и 2. априла, ухапсиле 14.260 особа, преноси Ројтерс.

"Чињеница да је операција усмерена на илегално ватрено оружје резултирала масовним запленама дроге, додатни je доказ да су ови злочини испреплетени", навео је генерални секретар Интерпола Јурген Шток.

Оружје углавном потиче из САД

Током операције су пронађена 8.263 комада илегалног ватреног оружја и скоро 306.000 комада муниције, као и 203 тоне дроге и 372 тоне прекурсора дроге.

Према проценама америчке агенције за контролу оружја, више од половине оружја пронађеног у Централној Америци потиче из САД.

У Парагвају је током акције ухапшено 11 људи када су власти прекинуле ланац трговине људима, додали су из Интерпола, истичући да су откривени и корупција, еколошки криминал и терористичке активности.

У операцији су учествовали Аргентина, Боливија, Бразил, Чиле, Колумбија, Костарика, Еквадор, Салвадор, Гватемала, Хондурас, Мексико, Панама, Парагвај, Перу и Уругвај, преноси британска агенција.

четвртак, 23. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара