Читај ми!

Далај-лама се извинио након што је тражио дечаку да му пољуби језик

Будистички лидер Далај-лама извинио се након што је пољубио дете у уста и тражио од њега да му сиса језик. Његова светост често се шали са људима које сретне, на невин и забаван начин, па и јавно, пред камерама, саопштено је из канцеларије Далај-ламе.

Инцидент се догодио на скупу на северу Индије, а видео-снимак показује "спиритуалног" лидера како љуби дечака у уста и говори му, са исплаженим језиком "сисај ми језик", преноси Си-Ен-Ен.

Kанцеларија Далај-ламе је у саопштењу навела да жели да се извини дечаку и његовој породици, као и многим пријатељима широм света због бола које су можда изазвале његове речи, додајући да "жали" због инцидента.

"Његова светост често се шали са људима које сретне, на невин и забаван начин, па и јавно, пред камерама", наводи се у саопштењу.

Инцидент, који је згрозио јавност, догодио се у граду Дарамсали у фебруару, али се тек сад појавио на друштвеним мрежама.

На снимку се види како је дечак замолио Далај-ламу да га загрли. Верски лидер му је на то одговорио тако што је прстом показао на свој образ и рекао "прво овде". Када га је дечак загрлио, Далај-лама га је повукао и пољубио у уста, а потом затражио да му сиса језик.

Потез 87-годишњег верског лидера осудиле су организације за заштиту дечјих права.

Далај Лама је и раније упућивао извињења због инцидената. Извинио се и 2019. године, након интервјуа за Би-Би-Си, када је рекао да, ако га женски Далај-лама наследи, она би морала да буде "атрактивнија".

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара