Читај ми!

Папа Фрања: Помозите украјинском народу на путу ка миру и баците светлост Ускрса на народ Русије

Папа Фрања је предводио свечану ускршњу мису по сунчаном времену на Тргу Светог Петра у Ватикану. Замолио је бога да утеши рањене и све оне који су изгубили најмилије због рата и дозволи затвореницима да се врате здрави својим породицама.

Више од 100.000 верника испунило је Трг Светог Петра украшен са 38.000 цветова које је Холандија донирала за прославу најважнијег датума у хришћанском црквеном календару.

Након ускршње мисе, папа Фрања се попео на централни балкон Базилике Светог Петра и упутио граду Риму и целом свету свој благослов у традиционалној посланици Урби ет Орби.

Папа је говорио о тами и мраку у којима се свет налази и молио се Богу за мир у Украјини, али и на Блиском истоку.

"Помозите вољеном украјинском народу на његовом путу ка миру и баците светлост Ускрса на народ Русије", рекао је папа Фрања.

Замолио је Бога да утеши рањене и све оне који су изгубили најмилије због рата и дозволи затвореницима да се врате здрави својим породицама.

Папа је, такође, замолио Бога да отвори срца читаве међународне заједнице у настојању да се оконча рат, сви сукоби и крвопролиће у свету.

Почасне јединице ватиканске Швајцарске гарде и италијанских карабинијера у свечаној одећи били су на опрезу.

Пре мисе на Тргу Светог Петра, папа је ноћас, током традиционалног бдења у Базилици Светог Петра, осудио "ледене ветрове рата" и друге неправде у свету које потресају вернике.

Крстио је осморо људи који су прихватили католичанство, али због ниске температуре није водио процесију Крижног пута на Велики петак јер су му лекари препоручили да буде опрезан након прележаног бронхитиса.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво