Јапан, пронађена олупина за коју се верује да је остатак "црног јастреба"

Спасиоци у Јапану пронашли су олупину за коју се верује да је остатак јапанског војног хеликоптера који је јуче нестао у околини острва Мијакођима. У њему је било десет људи, међу којима и генерал копнене војске.

Јапански званичници саопштили су да су пронађени неискоришћени чамац за спасавање, врата и још неки делови за које се верује да су остаци јапанског војног хеликоптера "блек хок" који је носио 10 чланова посаде, за који се верује да се срушио у море.

Министар одбране Јасуказу Хамада, који се, како наводи Ројтерс, суздржавао да не заплаче пред новинарима, рекао је да ниједан од чланова посаде није пронађен данас током потраге.

Рекао је да је доживео несрећу врло озбиљно и да ће предузети све мере да за безбедну мисију спасавања.

"Учинићемо све да спасемо 10 људи који се и даље воде као нестали, настављамо да сакупљамо информације о обиму штете", рекао је Хамада.

Војни хеликоптер УХ-60 "црни јастреб" америчке производње нестао је јуче с радара у околини јужног јапанског острва Мијакођима.

У летелици се налазило десет особа, међу којима и генерал копнене војске Јуићи Сакамото, командир Осме дивизије јапанских оружаних снага.

Нестао је десетак минута након полетања са острва Мијако и претпоставља се да се срушио у воду, у области која је око 1.800 километара југозападно од Токија.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара