Сторми Данијелс: Не мислим да су Трампови злочини вредни затвора

Сторми Данијелс, бивша порно глумица, која се нашла у центру кривичног поступка против бившег председника САД Доналда Трампа, изјавила је да не мисли да би бивши председник требало да иде у затвор ако буде осуђен за прикривање исплата новца који јој је дао.

Сторми Данијелс: Не мислим да су Трампови злочини вредни затвора Сторми Данијелс: Не мислим да су Трампови злочини вредни затвора

Трамп је у уторак у Њујорку оптужен за фалсификовање пословне документације због навода да је оркестрирао исплате Сторми Данијелс и бившем Плејбој моделу Керен Мекдугал пред одржавање избора 2016. године, како би се спречило обелодањивање да је имао сексуалне односе са њима.

"Не мислим да су његови злочини против мене вредни затварања", рекла је Данијелс (44) у интервјуу за Фокс нејшен, који ће бити данас емитован, пренео је Ројтерс.

Све 34 тачке отпечаћене оптужнице против бившег америчког председника односе се на одређену пословну евиденцију Трампове организације за које тужиоци тврде да је у више наврата преправљана уношењем лажних података.

Наводне лажиране фактуре се односе на рачуне издате на име Мајкла Коена, или на чековне рачуна Доналда Ј. Трампа током 2017. године, наводи се у оптужници, пренео је Си-Ен-Ен.

У оптужници, на 16 страна, изнети су нови детаљи о плану који је, према наводима тужиоца, обухватао више исплата двема женама, међу којима је и звезда филмова за одрасле Сторми Данијелс, које су наводиле да су биле у сексуалним односима са Трампом неколико година раније, као и вратару у Трамповом торњу који је тврдио да има причу о наводном Трамповом ванбрачном детету, навео је Глас Америке.

Како је пренео Си-Ен-Ен, према оптужници, главни уредник и извршни директор Нешенел енквајерера обратио се Мајклу Коену 2016. године и рекао му да Сторми Данијелс тврди да је имала аферу са Доналдом Трампом.

Коен је, како се наводи у оптужници, преговарао потом о тајној исплати новца како би "обезбедио да се Данијелсова не оглашава о афери", покушавајући да спречи откривање штетних информација у последњих неколико недеља пре председничких избора.

Трамп је, међутим, наводно дао инструкције Коену да одложи плаћање Данијелсовој "што је дуже могуће".

Тужиоци тврде да је Трамп био део незаконитог плана за сузбијање негативних информација, укључујући незакониту уплату од 130.000 долара с циљем да се сузбију негативне информације које би штетиле његовој кампањи.

Следеће саслушање у случају бившег председника Доналда Трампа заказано је за 4. децембар у Њујорку.

Према законима државе Њујорк, све заједно, оптужбе против Трампа носе максималну казну од преко 100 година затвора, али би, како се наводи у извештају Ројтерса, у случају да бивши председник буде проглашен кривим, затворска казна готово сигурно била далеко мања од тога.

Трамп негира сва кривична дела која му се стављају на терет, а његови адвокати најављују тешку борбу да се оптужбе повуку.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво