Опет један Кенеди у трци за Белу кућу

Антиваксер Роберт Кенеди Млађи најавио је да ће се кандидовати за председника САД. Реч је о нећаку Џона Ф. Кенедија и сину бившег америчког сенатора Роберта Кенедија. Он најпре треба да добије трку међу демократама.

Опет један Кенеди у трци за Белу кућу Опет један Кенеди у трци за Белу кућу

Роберт Кенеди Млађи (69) је потомак једне од најпознатијих америчких политичких породица, а изјаву о кандидатури поднео је Федералној изборној комисији у среду.

Некада је био аутор бестселера и правник који се бавио заштитом животне средине, али је пре више од 15 година постао антиваксер. Постао је један од водећих гласова у покрету против вакцине, а његов рад су стручњаци за јавно здравље, али и чланови његове породице, описали као обмањујући и опасан.

Кенедијево противљење вакцинацији је интензивирано усред пандемије коронавируса и развоја вакцине против ковида 19.

Његова добротворна организација против вакцина Children's Health Defense је више него удвостручила свој буџет у 2020.

Кенеди је 2021. објавио књигу "Прави Ентони Фаучи" у којој је оптужио првог епидемиолога САД да помаже у "историјском државном удару против западне демократије“ и промовише недоказане третмане за ковид 19 попут "ивермектина".

Кенеди се више пута позивао на нацисте и Холокауст када је говорио о мерама усмереним на ублажавање ширења ковида, као што су обавеза ношења маски и вакцинација.

Понекад се извињавао за своје коментаре, попут оног када је сугерисао да је људима 2022. године било горе него Ани Франк.

Кенеди се позивао на своје породично наслеђе у свом антиваксерском раду, укључујући понекад коришћење слика Џона Ф. Кенедија.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво