Најмање пет жртава торнада у Арканзасу, урушио се кров током хеви-метал свирке

Најмање пет особа је страдало, а десетине су хоспитализоване када је торнадо прошао Арканзасом. Гувернерка те државе је прогласила ванредно стање. Скоро 70.000 људи је без струје. Урушио се кров позоришта током концерта хеви-метал бенда.

Десетине торнада пријављене су широм Арканзаса, Мисисипија, Ајове, Тенесија, Илиноиса и Висконсина, али тачан број потврђених торнада тек треба да буде потврђен.

Гувернерка Арканзаса Сара Хакаби Сандерс прогласила је ванредно стање због лошег времена у петак и активирала Националну гарду да помогне државним и локалним органима за спровођење закона. Она је рекла да је у централном Арканзасу настала "значајна штета" због олује.

Најмање једна особа је умрла у округу Пуласки у Арканзасу, изјавила је Медлин Робертс, портпаролка окружне агенције за ванредне ситуације. Смрт је пријављена у граду Норт Литл Рок. У међувремену, више од 50 људи широм округа је хоспитализовано, а очекује се да ће тај број расти.

Две особе су проглашене мртвима у граду Вин на североистоку Арканзаса, који је директно погођен торнадом. 

Олуја је изазвала урушавање крова позоришта у Илиноису током препуне хеви метал свирке. Једна особа је погинула, а десетине су повређене, од који је петоро у тешком стању.

Градоначелник Литл Рока Френк Скот затражио је од гувернера помоћ Националне гарде.

Највише штете је у Вест Литл Року, где је уништено више објеката, како комерцијалних тако и стамбених, обарано је и дрвеће, а аутомобили су преврнути.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво