Најмање пет жртава торнада у Арканзасу, урушио се кров током хеви-метал свирке

Најмање пет особа је страдало, а десетине су хоспитализоване када је торнадо прошао Арканзасом. Гувернерка те државе је прогласила ванредно стање. Скоро 70.000 људи је без струје. Урушио се кров позоришта током концерта хеви-метал бенда.

Десетине торнада пријављене су широм Арканзаса, Мисисипија, Ајове, Тенесија, Илиноиса и Висконсина, али тачан број потврђених торнада тек треба да буде потврђен.

Гувернерка Арканзаса Сара Хакаби Сандерс прогласила је ванредно стање због лошег времена у петак и активирала Националну гарду да помогне државним и локалним органима за спровођење закона. Она је рекла да је у централном Арканзасу настала "значајна штета" због олује.

Најмање једна особа је умрла у округу Пуласки у Арканзасу, изјавила је Медлин Робертс, портпаролка окружне агенције за ванредне ситуације. Смрт је пријављена у граду Норт Литл Рок. У међувремену, више од 50 људи широм округа је хоспитализовано, а очекује се да ће тај број расти.

Две особе су проглашене мртвима у граду Вин на североистоку Арканзаса, који је директно погођен торнадом. 

Олуја је изазвала урушавање крова позоришта у Илиноису током препуне хеви метал свирке. Једна особа је погинула, а десетине су повређене, од који је петоро у тешком стању.

Градоначелник Литл Рока Френк Скот затражио је од гувернера помоћ Националне гарде.

Највише штете је у Вест Литл Року, где је уништено више објеката, како комерцијалних тако и стамбених, обарано је и дрвеће, а аутомобили су преврнути.

четвртак, 01. јун 2023.
23° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено