Северна Kореја испалила још једну ракету, Сеул: Провокација и непријатељски чин

Северна Kореја је лансирала je са своје западне обале балистичку ракету кратког домета, саопштила је војска Јужне Kореје.

У заједничком саопштењу генералштаба јужнокорејских и америчких оружаних снага саопштено је да је ракета лансирана из области Тонгчанг-ри на западној обали Северне Kореје и да је пројектил прелетео 800 километара пре него што је пао у море, преноси агенција Јонхап.

Како се наводи у питању још једна провокација и непријатељски чин Пјонгјанга због текућих заједничких војних маневара јужнокорејских и америчких оружаних снага.

"Обавештајне службе Јужне Kореје и Сједињених Америчких Државе спроводе свеобухватну анализу специфичности лансираних ракета", наводи се у саопштењу и поручује да ће савезници извести своју комбиновану војну вежбу "високим интензитетом и темељно".

Јужна Kореја и САД су изразиле одлучност да ће одржати максималну борбену готовост у случају било каквих провокација Северне Kореје.

"Снажно осуђујемо серију ракетних тестирања севернокорејских балистичких пројектила као чин озбиљне провокације која штети миру и стабилност не само на Kорејском полуострву, већ и у целој међународној заједници. Реч је о јасном кршењу резолуције Савета безбедности Уједињених нација", наводи се у саопштењу и апелује на Пјонгјанг да одмах обустави сва ракетна лансирања.

И министар одбране Јапана Тоширо Ино оценио је да понашање Северне Kореје неприхватљиво, јер угрожава међународни мир и безбедност.

уторак, 28. март 2023.
3° C

Коментари

Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
B1 i B6 za Regeneraciju Diskova
Дискус хернија, болест 21. века
ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века
Re: pretplata
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања