Читај ми!

Шарени балони на рушевинама у Турској у спомен на страдалу децу

Чланови Дечјег удружења Огун Аби каче шарене балоне на рушевинама у Хатају, у спомен на децу која су изгубила живот у земљотресима.

Чланови дечјег удружења Огун Аби покренули су догађај који је привукао пажњу свих. Они каче шарене балоне на рушевине у знак сећања на децу која су изгубила живот.

Чланови идентификују локације на којима су деца страдала и остављају балоне на улазима у рушевине.

"Овде сам изгубио много анђела. Качимо балоне у име деце која су овде изгубила живот. Сваки балон овде представља једно дете", каже оснивач удружења Огун Север Окур.

Наводећи да покушавају да испоруче балоне у све делове Хатаја, Окур је рекао: "Покушавамо да очувамо сећање на децу која су изгубила живот. Волео бих да можемо да ставимо ове балоне у руке деце. Нажалост, изгубили смо нашу децу. Ово је био вртић и много деце је живело у згради. Где год смо се дотакли, где су деца живела, размишљамо да окачимо ове балоне", рекао је он. 

Наводећи да су учествовали у напорима потраге и спасавања у Адани и Хатају у првој недељи земљотреса, Окур је рекао да га је сломио бол док је примао тела деце.

"Сви се понашају као да је то нормално, али бол је сваким даном све јачи. Из олупине излазе дечје играчке и папуче. Овај бол је нешто што се не може објаснити", рекао је он.

Хатај је један од градова који су највише погођени земљотресима у Кахраманмарашу.

субота, 09. децембар 2023.
5° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу