Читај ми!

Ухапшен српски држављанин осумњичен за серију убистава у Немачкој

У Немачкој је ухапшен српски држављанин, осумњичен за два убиства и низ насилних напада на старије особе, саопштила је немачка полиција.

Тридесетједногодишњи српски држављанин се сумњичи да је убио 77-годишњу жену у децембру 2022. године, као и 89-годишњу жену у јануару ове године у близини града Швебиш Хал на југозападу земље, пренео је портал Швебише пост.

Лист наводи да је потрага за осумњиченим трајала неколико недеља и да су у њој учествовале специјалне полицијске снаге.

"Специјална јединица у блиској сарадњи са јавним тужилаштвом у Швебиш Халу истраживала је готово даноноћно последњих недеља", изјавио је портпарол полиције у Алену, најближем великом граду.

Трагови ДНК имали кључну улогу 

Према речима главног детектива Јорга Мајнхарта, трагови ДНК играли су кључну улогу у хапшењу убице.

"Остали ДНК узорци су тренутно на анализи," рекао је виши јавни тужилац Харалд Лустиг.

Осамдесетдеветогодишња жена откривена је мртва у свом стану недалеко од Швебиш Хала, што је навело полицију да преиспита смрт 77-годишње жене у децембру прошле године, чије је тело пронађено у њеном стану у Швебиш Халу, у близини Штутгарта. Полиција претпоставља да су обе жене убијене.

Смрт 94-годишње жене, чије је тело пронађено у Швебиш Халу у октобру 2020. године у близини стана 77-годишњакиње, донедавно је била неразјашњена, јер је случај због недостатка доказа затворен у септембру 2021. године.

Истражитељи су идентификовали паралеле у сва три случаја, будући да су све жртве биле старије жене из истог краја и убијене су средом.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво