Читај ми!

Велика пљачка Винтермјута, хакери однели 160 милиона долара

Хакери су украли дигитална средства у вредности од око 160 милиона долара од фирме "Винтермjут" која се бави трговином криптовалутама. Извршни директор те компаније, Евгениј Гавој, твитовао је у уторак да је крађа погодила сектор који је дуго био оптерећен сајбер нападима. Напад је био усмерен на децентрализоване финансијске операције тог предузећа.

Лондонски "Винтермjут" је фирма која обезбеђује ликвидност на глобалним крипто берзама, а према речима директора Евгенија Гавоја, компанија остаје солвентна након хаковања, преноси Ројтерс.

Гавој је рекао да ће доћи до поремећаја у њиховим услугама данас и потенцијално у наредних неколико дана и додао да је око 90 одсто имовине хаковано.

На неки од коментара на Твитеру Гавој је одговорио: "Ако сте зајмодавац у 'Винтермјуту', ми смо солвентни, али ако се осећате сигурније и желите да опозовете зајам, ми то апсолутно можемо", нагласио је Гавој. 

"Винтермјут" себе назива "једним од највећих играча" на глобалном крипто тржишту.

Kажу да управљају "стотинама милиона" у имовини и промету, и више од пет милијарди долара дневно.

Највећа пљачка криптовалута од њиховог настанка догодила се почетком августа 2021. године када је украдено шестсто милиона долара, са децентрализоване финансијске платформе Поли нетворк.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара