Читај ми!

Највећа пљачка криптовалута од њиховог настанка – украдено шестсто милиона долара

Хакери су украли око 600.000.000 долара у криптовалути са децентрализоване финансијске платформе Поли нетворк. То је, преноси Си-Ен-Ен највећа крађа од када та индустрија постоји.

Рањивост у Поли мрежи омогућила је лоповима да побегну с новцем, саопштила је платформа, молећи нападача да врати новац.

"Количина новца коју сте хаковали највећа је у историји децентрализованих финансија. Новац који сте украли долази од десетина хиљада чланова крипто заједнице… требало би да разговарате са нама да пронађемо решење", саопштила је Поли мрежа на Твитеру.

Поли мрежа је позвала остале чланове екосистема криптовалута да "ставе на црну листу" имовину која долази са адреса које је нападач користио за "исисавање" средстава.

Сервис за размену криптовалута "Бајнанс" је саопштио да се "координира са свим нашим партнерима за безбедност како би активно помогли".

Поли мрежа повезује блокове различитих виртуелних валута како би међу њима створио интероперабилност.

Поли мрежа је направила неколико адреса на које хакери могу да врате новац. И они су то и учинили, иако делимично. До сада су, преноси Си-Ен-Ен вратили 261 милион долара.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво