Читај ми!

Бела кућа о забрани уласка у САД: Ђоковић и мигранти нису исто

Тенисере није могуће изједначити са мигрантима који илегално улазе на територију САД, изјавила је секретарка за медије Беле куће Карин Жан Пјер одговарајући на питање новинара – како је могуће да невакцинисани мигранти могу да улазе у Америку, а тенисери светске класе не могу.

"Који тенисер светске класе?", упитала је Карин Жан Пјер новинара Фокс њуза Питера Дусија. Када је добила одговор да се ради о Новаку Ђоковићу, одговорила је:

"Кад ме већ питате за њега, списи су поверљиви по закону САД, због тога влада не може да одговара на питања о индивидуалним случајевима и захтевима за визу. Ради очувања приватности, влада такође не може да коментарише медицинске информације индивидуалних путника, конкретно овог тенисера."

На инсистирање новинара да одговори на питање – како је могуће да невакцинисани мигранти могу да улазе у ову земљу, а тенисери светске класе као што је Новак Ђоковић не могу, одговорила је да су случајеви миграната и Новака Ђоковића "две различите ствари".

Затим је новинар Дуси упитао:

"Како су то две различите ствари? Неко невакцинисан уђе у авион и ви кажете да то није у реду. Неко уђе у Тексас или Аризону невакцинисан и он може да остане?"

"Није тачно да ствари тако функционишу... Није баш да неко може да уђе тек тако", одговорила је портпаролка Беле куће.

Новинар је поново изнео чињенице да хиљаде миграната дневно улазе на територију САД.

"Управо то се дешава. Хиљаде људи прелазе дневно. Неки се предају, неке ухвате, десетине и хиљаде недељно прођу. То се догађа", рекао је новинар Фокс њуза Питер Дуси.

Карин Жан Пјер је одговорила да је за проблем прилива миграната на јужну границу крива Трампова администрација и додала да је потребан "процес" како би се он решио.

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић не учествује на Ју-Ес опену због тога што му, према америчким законима, као невакцинисаном страном држављанину није дозвољен улазак на територију САД.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара