Читај ми!

Ђоковић потврдио да не игра на Ју-Ес опену

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић потврдио је да ове године неће учествовати на Ју-Ес опену. Ђоковић је на друштвеним мрежама објавио да не путује у Њујорк јер, због чињенице да је невакцинисани странац, нема право да уђе на територију Сједињених Америчких Држава.

Новак дефинитивно неће учествовати на последњем гренд слему сезоне, што је потврдио неколико дана пре почетка турнира.

"Нажалост, нећу се такмичити ове године у Њујорку. Желим свим играчима добар турнир. Хвала мојим навијачима за сву љубав, подршку и охрабрење. Настављам да чувам форму и оптимизам и радујем се новим такмичењима. Видимо се ускоро", написао је Новак на друштвеним мрежама.

Због чињенице да није вакцинисан, није му дозвољено да крочи на територију САД, а упркос снажној акцији да му се омогући наступ, једина могућност било је добијање медицинског изузећа.

Администрација председника Џозефа Бајдена (или он лично) једина је могла да омогући изузеће српском играчу, али се то није десило и турнир у Њујорку остао је без троструког шампиона.

Овакав сценарио могао је да се наслути након што су челни људи турнира објавили саопштење у којем пише да ће примењивати здравствене и безбедносне протоколе који су одређени за борбу против коронавируса.

Ђоковић тако неће имати прилику да се надмеће за 22. пехар са највећих турнира и покуша да изједначи рекорд који тренутно држи Рафаел Надал.

Он је вредно тренирао у спремао се у Београду и Црној Гори, али ће на крају пропустити целокупну турнеју по Америци.

Тренутно шести играч на АТП ранг-листи изгубиће 1.200 бодова јер је пре 12 месеци стигао до финала у којем је изгубио од Данила Медведева. То значи да га очекује нови пад и средином септембра би могао да испадне из најбољих 10.

Његовим неиграњем од српских представника на "Флашинг Медоузу" остају Миомир Кецмановић, Филип Крајиновић, Душан Лајовић, Ласло Ђере и Александра Крунић.

Новаков наредни турнир је групна фаза завршнице Дејвис купа од 13. септембра.

Ју-Ес опен се одржава од 29. августа до 11. септембра и игра се за наградни фонд од 60 милиона долара.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво