Читај ми!

Данска полиција: Три особе убијене у тржном центру у Копенхагену, за сада нејасан мотив пуцњаве

Три особе су убијене, а неколико је рањено у пуцњави у тржном центру у Копенхагену, саопштила је данска полиција и додала да је ухапшен 22-годишњи мушкарац. Страдао четрдесетогодишњак и две млађе особе. Четири особе су теже повређене у пуцњави, а више људи се повредило док су покушавали да побегну из тржног центра.

Према наводима полиције, тренутно нема индиција да има више починилаца у пуцњави у тржном центру у Копенхагену, али у полицији не дају више детаља о осумњиченом.

"Имаћемо велику истрагу и масовно оперативно присуство у Копенхагену док не будемо могли са сигурношћу да кажемо да је био сам", рекао је шеф полиције Копенхагена Сорен Томасен.

Томасен је рекао да је прерано да се спекулише о мотиву пуцњаве и да досадашња истрага није указивала на расистички или мотив или на други, али да би се то могло променити, рекао је шеф полиције.

Према његовим речима, осумњичени је познат полицији, али "само периферно".

"То није неко кога познајемо по нечему посебном", казао је Соренсен.

Четворо људи је теже повређено у пуцњави, од тога су двоје дански, а двоје шведски држављани, саопштила је полиција. Додаје се да је неколико особа повређено док су покушавале да побегну из тржног центра.

Према информацијама данског јавног сервиса ДР, ради се о мушкарцу који је на друштвеним мрежама постављао видео-снимке са оружјем неколико дана пре пуцњаве.

Из полиције Копенхагена је потврђено да су упознати са видео-снимцима на друштвеним мрежама и да су они сада део истраге.

Према сазнањима ДР-а, полиција је током вечери била присутна на више адреса, али и о томе не дају више детаља.

Истрага је у току, а осумњичени би требало да буде саслушан током дана.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво