Нови сукоби у Чеченији

Петорица припадника руских снага безбедности погинулa у ноћашњим сукобима са групом од 15 побуњеника. У окршајима убијена и петорица побуњеника.

У сукобима у Чеченији погинуло је пет припадника руских снага безбедности, као и пет побуњеника, саопштили су представници те руске кавкаске републике.

Припадници снага руског министарства унутрашњих послова погинули су у ноћашњим сукобима са групом од 15 побуњеника, изјавила је агенцији "Франс прес" портпаролка локалног истражног комитета Мариам Налајева.

"Према првим информацијама, убијено је пет припадника снага безбедности, а седам је рањено", прецизирала је она и додала да су "убијена и петорица побуњеника".

Чеченска влада је саопштила да осталих 10 побуњеника није пронађено. Бандити се зими крију у својим рупама, а на пролеће излазе да би терорисали становништво", објављено је на сајту чеченског председника Рамзана Кадирова.

"Данас, и поред временских услова, наше специјалне операције се настављају све док не буду уништени. Ти пацови би требало да заврше у рупама у којима се и крију", поручио је Кадиров.

Руске агенције јављају да је и у другој руској републици на Кавказу, Дагестану, у експлозији погинуо Гуапиз Исајев, полицијски званичник задужен за борбу против екстремизма.

На Кавказу су чести сукоби руских снага безбедности и побуњеника, а напади и експлозије су готово свакодневни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије