Тимошенкова најављује протесте

Премијерка Украјине Јулија Тимошенко изјавила је да ће позвати присталице да изађу на улице уколико у недељу дође до изборне крађе у другом кругу председничких избора.

Украјинска премијерка Јулија Тимошенко обећала је да ће организовати демонстрације у случају крађе у другом кругу председничких избора, заказаних за 7. фебруар.

"Ако Виктор Јанукович жели фалисификате, способни смо да му пружимо отпор који до сада није видео, чак ни 2004 године", поручила је Тимошенкова мислећи на протесте познате као "Наранџаста револуција" који су организовани због изборне крађе.

Тимошенкова која је поред проруски настројеног лидера опозиције Виктора Јануковича ушла у други круг председничких избора, рекла је да ће позвати људе да изађу на улице ако не буде поштована воља грађана.

"Тражим од вас да не дозволилте Јануковичу да нарушава нашу демократију, наше изборе и нашу земљу", рекла је Тимошенкова на конференцији за новинаре.

Премијерка је оштро критиковала усвајање амандмана на изборни закон који пружају могућност локалним изборним комисијама да раде без кворума.

Те измене изборног закона јуче је усвојио парламент и сада треба да га потпише председник Виктор Јушченко.

"Председников потпис на тај закон биће смртна казна демократији у Украјини и часним изборима", рекла је Тимошенкова.

У другом кругу председничких избора, у недељу, право гласа има 36,5 милиона бирача. Оба кандидата, и Тимошенкова и Јанукович, обећавају европску будућност Украјине.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије