Читај ми!

Снажна експлозија уништила хотел у Хавани – најмање 22 жртве

Најмање 22 особе су погинуле у снажној експлозији у хотелу Саратога у центру Хаване, а повређено је више од 70 људи, јавила је кубанска државна телевизија.

Кубански званичници саопштили су да први резултати истраге показују да је узрок јучерашње експлозије цурење гаса.

Председник Кубе Мигел Диjaз Канел у телевизијском обраћању са лица места рекао је да све указује да је експлозија била несрећни случај.

Истакао је да експлозију није изазвала бомба и да нема показатеља да се ради о терористичком нападу, а након повратка са места експлозије и кратке посете двема болницама у којима се лече повређени, инцидент је назвао "несрећом за жаљење".

Јучерашња експлозија се догодила у близини школе са више од 300 ученика, саопштиле су здравствене власти, а најмање петнаесторо деце је повређено у њој, саопштило је министарство здравља, док је једно дете преминуло.

Кубански министар туризма Хуан Карлос Гарсија саопштио је да у експлозији, према првим извештајима, нема погинулих нити повређених страних држављана.

Хотел је, иначе, био затворен и само су радници који су радили на његовој обнови били унутра у време експлозије, изјавио је Роберто Енрике Калсадиља, представник војне компаније која управља многим хотелима у земљи, наводи британска агенција.

У интервјуу за државну телевизију, Калсадиља је рекао да је хотел са 96 соба требало да буде поново отворен у наредних неколико дана и да су радници обављали последње припреме.

Он је, такође, рекао да је узрок експлозије цурење гаса.

недеља, 04. јун 2023.
23° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено