Читај ми!

Познати холандски новинар рањен у пуцњави у Амстердаму

Познати холандски истраживачки новинар Петер де Врис рањен је у главу у пуцњави у Амстердаму, након што је изашао из студија телевизије РТЛ. Пребачен је у болницу у тешком стању.

Нападач је пуцао из непосредне близине након што је новинар Петер де Врис изашао из студија телевизије РТЛ, где је учествовао у снимању емисије у којој је био редован гост.

Очевици тврде да су чули пет хитаца и да је новинар упуцан у главу.

Особа која живи у близини каже да је видела Де Вриса како лежи на улици, након чега је сишла да му помогне. Истиче да новинар није могао да говори, али да је био жив када је стигла Хитна помоћ.

На друштвеним мрежама су се појавили и видео-снимци на којима се види повређени Де Врис који крвавог лица лежи на земљи и грађани који су се окупили да виде шта се догодило.

Поједини холандски медији преносе да је нападач већ ухапшен. Полиција је раније саопштила да трага за мушкарцем светле косе и витке грађе са тамнозеленом маскирном јакном и црном капом.

Де Врис је један од најпознатијих истраживачких новинара и репортера у Холандији. Током своје каријере пратио је дешавања у холандском подземљу и бројне важне случајеве, укључујући отмицу пиварског магната Фредија Хајнекена 1983. и мистериозни нестанак Натали Холовеј на острву Аруба 2005. године.

понедељак, 04. децембар 2023.
1° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара