Читај ми!

Приказани нови снимци на којима Џорџ Флојд моли полицију да га пусте

На суђењу за убиство Џорџа Флојда приказани су полицијски снимци на којима се види како Флојд, током хапшења у Минесоти, моли полицију да га пусте и рекао својој деци да их воли. О догађајима 25. маја прошле године сведочили су и очевици.

Током суђења полицајцу Дереку Шовину за убиство Афроамериканца Џорџа Флојда приказани су снимци са камера које су полицајци носили на себи за време хапшења. На њима се чује како Флојд моли полицију да га пусте.

Чује се и како Флојд, док су га полицајци држали на земљи, говори како воли своју мајку и децу, преноси Ројтерс.

Пролазници су након тога прилазили полицајцима и рекли како ће се Флојд угушити због начина на који га држе на земљи, а упозоравали су их и да провере његово стање када је био у несвести.

Полицајац Дерек Шовин, који је отпуштен убрзо након смрти Џорџа Флојда, терети се за убиство Џорџа Флојда. Шовин се изјаснио да није крив, а његови адвокати покушавају да докажу да је Флојд преминуо од превелике дозе наркотика, пошто су у његовој крви пронађени фентанил и метамфетамин.

Смрт Џорџа Флојда изазвала је протесте против полицијске бруталности над Афроамериканцима широм САД и света, а окупљања у појединим градовима су постала насилна, због чега је и полиција морала да интервенише.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара