Читај ми!

Брат Џорџа Флојда разматра тужбу против Кањеа Веста због коментара о Флојдовој смрти

Брат Џорџа Флојда разматра тужбу Кањеа Веста због коментара репера који сугеришу да је Џорџ умро од употребе фентанила. Репер и модни дизајнер, који је променио име у Је, био је у епизоди подкаста "Дринк Чемпс" у којој је говорио о Флојдовој смрти.

Кање Вест је рекао да је гледао документарац Кендис Овенс о Џорџу Флојду и да су његови цимери рекли да се на дан када је умро молио осам минута.

"Дали су му фентанил. Ако погледате, момку колено није било тако ни на врату", казао је Вест.

Прошле године, порота је прогласила Дерека Шовина кривим за убиство другог степена, убиство трећег степена и убиство из нехата јер је у мају 2020. приковао колено Флојдовом потиљку више од девет минута, док је Флојд имао лисице на рукама и говорио: " Не могу да дишем."

"Разматрамо тужбу у име брата Џорџа Флојда Филониза, у вези са Кањеовом лажном изјавом о Флојдовој смрти", рекао је за Еј-Би-Си њуз Ли Мерит, адвокат који заступа Флојдову породицу.

"Тврдња да је Флојд умро од фентанила, а не од бруталности утврђене криминално и цивилно, подрива и умањује борбу породице Флојд", написао је Мерит на Твитеру.

Адвокат Веста није био доступан за коментар.

У извештају о аутопсији медицинског истражитеља округа Хенепин утврђено је да је Флојд имао фентанил у организму, али да је умро од комбинације узрока, укључујући "кардиопулмонални застој, спутавање и компресију врата". 

Током суђења Шовину, др Мартин Тобин, лекар за плућну и интензивну медицину у Медицинском центру Универзитета Лојола, сведочио је да је Флојд умро "од ниског нивоа кисеоника", што је изазвало оштећење мозга и довела до тога да му срце стане. 

Тобин је одбацио могућност да је фентанил пронађен у Флојдовом систему током обдукције играо улогу у његовој смрти, јер је његова брзина дисања била нормална када је обуздавање почело и да би фентанил, или барем његова значајна доза, смањио брзину дисања.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво