Читај ми!

Приказани нови снимци на којима Џорџ Флојд моли полицију да га пусте

На суђењу за убиство Џорџа Флојда приказани су полицијски снимци на којима се види како Флојд, током хапшења у Минесоти, моли полицију да га пусте и рекао својој деци да их воли. О догађајима 25. маја прошле године сведочили су и очевици.

Током суђења полицајцу Дереку Шовину за убиство Афроамериканца Џорџа Флојда приказани су снимци са камера које су полицајци носили на себи за време хапшења. На њима се чује како Флојд моли полицију да га пусте.

Чује се и како Флојд, док су га полицајци држали на земљи, говори како воли своју мајку и децу, преноси Ројтерс.

Пролазници су након тога прилазили полицајцима и рекли како ће се Флојд угушити због начина на који га држе на земљи, а упозоравали су их и да провере његово стање када је био у несвести.

Полицајац Дерек Шовин, који је отпуштен убрзо након смрти Џорџа Флојда, терети се за убиство Џорџа Флојда. Шовин се изјаснио да није крив, а његови адвокати покушавају да докажу да је Флојд преминуо од превелике дозе наркотика, пошто су у његовој крви пронађени фентанил и метамфетамин.

Смрт Џорџа Флојда изазвала је протесте против полицијске бруталности над Афроамериканцима широм САД и света, а окупљања у појединим градовима су постала насилна, због чега је и полиција морала да интервенише.

петак, 12. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво