Како се коронавирус проширио кинеским затворима

Опсежне мере безбедности предузимају се широм Кине због епидемије коронавируса. Ипак, чак 555 особа је заражено у кинеским затворима.

У кинеским затворима је чак 555 особа заражено коронавирусом. До сада није било смртних случајева.

"Преношење заразе указало је на неке рупе у управљању затворима, као и у превенцији и контроли епидемије", рекао је заменик министра правде.

Објашњавајући како је дошло до заразе, рекао је да су женски затвор у Вухану и болница на само 100 метара удаљености и да деле аутобуско стајалиште.

Када је реч о осталим затворима, испоставило се да припадници безбедносних снага нису пријавили да су били у контакту са особама из провинције Хубеј.

Коронавирус стигао и до Латинске Америке

У Аустрији, Хрватској, Швајцарској и Алжиру заражене су особе које су боравиле у Италији. Прва особа заражена коронавирусом у Хрватској је млађи човек који је у фебруару боравио у Милану и тренутно се налази у болници у Загребу. Заражен је и његов брат.

Регистрован је и један оболели у Латинској Америци – реч је о Бразилцу који се вратио из Италије. 

И Аустралија је увела ванредне мере безбедности. Коронавирусом је заражено 23 људи. У наредне две недеље неће радити школе и отказане су све спортске активности. 

"Очигледно је да смо у незавидној ситуацији у којој се никад нисмо налазили, јер до сада нисмо имали случајеве те болести. Важно је да се не уноси паника, сваки дан се ситуација мења и морамо да се фокусирамо на оно што нам следи – да се припремамо за Олимпијске игре у Токију", изјавио је шеф мисије аустралијског Олимпијског тима Јан Честермен.

У Јапану је око 850 заражених, а у Јужној Кореји око 900. У Ирану је преминуло 14 особа, што је највећи број жртава вируса ван Кине, али и излечено је више од 27.000.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво