Први случај коронавируса потврђен у Хрватској

Премијер Хрватске Андреј Пленковић потврдио је након седнице штаба за коронавирус да млађи мушкарац, који се налази у Клиници за инфективне болести Фран Михаљевић у Загребу, има коронавирус.

Резултати хрватског држављанина који је боравио у Милану између 19. и 21. фебруара стигли су у 11.30 часова и потврдили да се ради о коронавирусу. Хоспитализовани мушкарац је у добром стању, пише Индекс.

Хрватски портал преноси да заражени Загрепчанин ради у технолошкој фирми Ериксон Никола Тесла и да је у петак био на послу, што је дописом потврдила и компанија.

У Милану је са девојком боравио 19. фебруара и био на фудбалској утакмици Лиге шампиона између Аталанте и Валенсије.

"Он показује знакове блаже болести, подузимамо мјере опреза", рекао је хрватски министар здравља Вили Берош.

Додао је да ће се сада здравствене службе усредсредити на контакте које је заражени мушкарац остварио и да ће они тек бити тестирани.

Очекује се обраћање директора КБЦ Ријека који би требало да саопшти какво је стање деветоро Хрвата који су хоспитализовани након повратка из Италије. Налази се очекују око 15 часова

"Што се тиче ријечке болнице, ми смо примили девет људи. Они су били у Италији, у Ломбардији, у доби су између 19 и 50 година. Један је имао симптоме, он је у изолацији", рекао је директор болнице у Ријеци Давор Штимац.

Ако налази буде негативан, према његовим речима, ти људи ће бити отпуштени из болнице.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво