Коронавирус поделио Италију, север под специјалним мерама

Број оболелих од корнавируса на северу Италије рашће и у наредне две недеље, кажу стручњаци. Покрајне Ломабрдија и Венето заједно са осталих пет регија на северу Италије одсечене су од остатка земље.

Према последњим информацијама италијанске цивилне заштите, 231 особа је заражена Ковидом-19, а седам особа је преминуло.

Реч је о старијим грађанима који су већ били болесни што јасно указује да је то најугроженији део становништва у епидемији.

Стручњаци упозоравају да се повећање броја оболелих очекује и у наредне две седмице, а после тог периода, болест би требало да почне да јењава, што би био резулат изолације жаришта заразе.

Север Италије са свих седам регија потпуно је изолован од остатка земље.

Север је под специјалним ригорозним мерама власти, а док је Ломбардија, која се сматра жариштем епидемије у Италији под још строжим, драконским мерама.

У централном и јужном делу Италије живот се одвија потпуно нормално.

Међутим, нико не може да гарантује шта ће се у том делу Италије дешавати кад је реч о коронавирусу.

На северу су опсутошене продавнице и самоуслуге, а једино што је заједничко за север и југ земље је несташица заштитних маски, као и средстава за дезинфекцију руку.

Како је избила епидемија на северу Италије

Доктор за инфективне болести Института "Тор вергато" у Риму, Масимо Андреоти упозорава да су симптоми сезонског грипа и коронавируса веома слични, осим што особе оболеле од Ковида-19 имају проблеме са дисањем.

Уколико је слаб облик обољења, што је случај код 85 одсто пацијената, могу да изостану проблеми са дисањем и на тај начин се Ковид-19 може лако заменити за сезонски грип, што се претпоставља да се догодило на северу Италије.

Због тога је епидемија касно примећена и број оболелих и даље расте.

Ситуацију отежава чињеница да још није откривен нулти пацијент.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво