Судија, лопове

УЕФА суспендовала бугарског судију Антона Генова, против кога се води истрага јер је на утакмици између Македоније и Канаде свирао чак четири пенала и "ојадио" азијске кладионице.

Судија Антон Генов је суспендован јер су "постојале очигледне неправилности и шеме за клађење" током спорне утакмице, објашњавајући да је сумњив број постигнутих голова и досуђених једанаестераца.

Због истраге, УЕФА је Генова суспендовала на неодређено време. Он је требао да суди дуел у Лиги шампиона између кијевског Динама и Барселоне, хитро је скинут са листе, а његово место на стадиону Валериј Лобановски заузео је Енглез Хауард Веб.

Истрага је покренута пошто су кладионице известиле да се превише људи кладило на најмање три постигнута гола и четири досуђена пенала., што је, кад су тикети стигли на наплату власнике кладионица коштало око осам милиона евра.

Генов је фудбалској јавности у Србији постао познат пошто је водио меч "орлова" против Литваније у Маријемпољу у последњем колу квалификација. Домаћи тим је ту утакмицу добио са 2:1, а оба гола постигао је из пенала.

"Срамно суђење, два измишљена пенала која су скројила утакмицу. Узето нам је оно што нам је припадало, чиме је уништен труд оних који су настојали да и кроз Литванију прођу победнички. Бугарин је, на жалост, тако нешто хтео и то су биле његове прљаве ноте. Надам се да је свет препознао кугу у фудбалу", рекао је селектор Србије Радомир Антић после утакмице са Литванијом.

Ипак, у дуелу између Македоније и Канаде бугарски судија је био и делимично правичан, па су обе екипе "добиле" по два пенала, које су посматрачи оценили као, у најмању руку, сумњиве. Македонци су оба пута били прецизни, док су Канађани своје прилике пропустили.

Утакмица, одиграна средином новембра у Струмици, завршена је резултатом 3:0 за Македонију.

Истовремено, амерички дневник "Ју-Ес-Еј тудеј" је објавио да је "интересантно што је бугарски фудбалски савез распуштен дан пре него што је Генов искључен из европског судијског удружења", док "Еуроспорт" тврди да УЕФА има доказе о кривици овог бугарског судије.

Македонски медији су, раније, објавили изјаву неименованог сведока, који тврди да је бугарски судија голману македонске репрезентације Панчевском, пошто је одбранио пенал, рекао: "Сад си нашао да одбраниш".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара