Мадрид протестује због незапослености

Под слоганима "прво посао", "за социјални дијалог" и "без профитирања од кризе" неколико десетина хиљада људи демонстрирало у Мадриду против социјалне политике и растуће незапослености.

Неколико десетина хиљада људи изашло је данас на улице Мадрида, на позив два водећа шпанска синдиката, протестујући против социјалне политике и растуће незапослености која је достигла 18 одсто.

Окупљени под слоганима "прво посао", "за социјални дијалог" и "без профитирајна од кризе", демонстранти поручују послодавцима и влади да је реч о четири милиона људи без посла и да је ситуација ургентна.

Демонстранти позивају на генерлани штрајк, али ту опцију не заговарају централни шпански синдикати.

Они се припремају за нови социјални дијалог са представницима послодаваца, почетком наредне године, са циљем да се у априлу закључи вишегодишњи уговор.

Шеф социјалистичке владе, Хозе Луис Родригез Запатеро, тражио је почетком овог месеца од социјалних партнера реформу тржишта рада по угледу на немачки модел.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије