Трамп: Сусрет са Ким Џонг Уном могao би да се деси ускоро

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп каже да разматра три или четири датума као и пет локација за планирани сусрет са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном, додајући да је и даље неизвесно да ли ће до сусрета доћи.

"Могло би да се деси да брзо изађем уз дужно поштовање, али би могло да се деси. Могло би да се догоди чак да до сусрета не дође. Ко зна, али могу да вам кажем да сада они желе сусрет", рекао је Трамп у интервјуу Фокс њузу, пренео је Ројтерс.

Почетком априла Трамп је изјавио да планира да се у мају или почетком јуна састане с лидером Северне Кореје и поручио да се нада да ће резултат тих разговора бити окончање програма за развој нуклеарног оружја Пјонгјанга. 

"Састаћемо се с њима негде у мају или почетком јуна, и мислим да ће обе стране показати велико поштовање и, надам се, моћи ћемо да постигнемо договор о денуклеаризацији Северне Кореје. Они су то рекли. Ми смо то рекли. Надам се да ће то бити много другачији однос него што је био много, много година", рекао је Трамп обраћајући се новинарима на почетку састанка Кабинета, пренела је британска новинска агенција.

Иначе,Трамп се дистанцирао данас од послова његовог дугогодишњег адвоката Мајкл Коена који је под кривичном истрагом због својих послова. 

"То нема везе са мном. Мајкл је бизнисмен. Ја немам ништа са његовим бизнисом" рекао је Трамп за Фокс њуз.

На питање колико га је Коен заступао, Трам је одговорио "веома, веома мало".

Навео је да га је Коен заступа у случају "луде" порно глумице Сторми Денијелс, која тврди да је провела ноћ са Трампом 2006. године.

Он негира да је имао било шта са њом нити да зна да јој је Коен платио 130.000 долара пре америчких председничких избора 2016. да би ћутала о наводној афери са Трампом. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво