Немачка, забрањена екстремно десничарска интернет платформа

Влада Немачке забранила је екстремно десничарску интернет платформу, коју је оптужила да шири "расистички, ксенофобични, антисемитски, хомофобни и антиисламски садржај", додајући да су власти ухапсиле две особе.

Немачке власти су саопштиле да су двојица Немаца, који су идентификовани као Ј. В. и Р. К, ухапшена због сумње да су основали криминалну организацију која шири "расистички, ксенофобични, антисемитски, хомофобни и антиисламски садржај", а да троје преосталих осумњичених није ухапшено.

Забрана платформе "Алтермедиа дојчланд" представља "јасан сигнал да владавина права не дозвољава злочин из мржње", рекао је немачки министар унутрашњих послова Томас де Мезијер.

Рација је спроведена у кућама у четири немачке савезне државе, као и у североисточном шпанском граду Љорет де Мар.

Како је наведено, две ухапшене особе биле су администратори сајта "Алтермедиа" и одговорни су за његов садржај, који укључује забрањене нацистичке слогане, негирање Холокауста и подстицање на насиље против странаца.

Додаје се да се сервер налази у Русији како би се онемогућио приступ немачким властима, а немачки званичници су затражили од Москве да га у наредним данима угаси.

Немачки безбедносни званичници су навели да је екстремна десница постала много способнија у коришћењу интернета и друштвених мрежа у циљу наметања своје поруке широј публици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво