Тајфун близу јапанских острва

Главним јапански острвима приближио се тајфун Мелор. Затварају се фабрике аутомобила, отказују авионски летови. Постоји опасност да јаке кише и снажан ветар погоде густо насељене индустријске центре земље.

Због тајфуна који се приближио главним јапанским острвима, затварају се фабрике аутомобила, отказују авионски летови, а постоји и опасност да јаке кише и снажан ветар погоде густо насељене индустријске центре земље, јавиле су светске агенције.

Очекује се да ће тајфун Мелор погодити централни Јапан, што би могло да обухвати и индустријски центар Нагоју, сутра рано ујутру између два и шест сати по локалном времену.

У многим областима би за 24 сата могло да падне више кише него што се региструје у просеку за месец дана, а у региону Токаи, укључујући Нагоју, до 500 милиметара кише се предвиђа у наредна 24 часа.

То је више од просечних месечних кишних падавина за октобар у поједним областима у том региону, рекао је званичник локалне метереолошке обсерваторије у Нагоји.

Школе ће сутра бити затворене у многим областима укључујући Токио, а више од 220 авионских летова је отказано.

"Тојота Мотор корпорација" је саопштила да ће обуставити рад у фабрикама аутомобила у 12 матичних компанија у централном Јапану, док је "Сузуки мотор корпорација" такође, најавила да њених шест фабрика аутомобила и бицикла у централном Јапану неће радити.

Поједине нафтне фирме су већ обуставиле или најавиле обуставу испорука због тајфуна.

Просечно сваке године три такве олује погоде Јапан. У олуји која је погодила Јапан 2004. године, живот је изгубило 95 особа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво