Читај ми!

Нова биографија новог вође

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун живео у Швајцарској девет година, а не само две, како се до сада мислило. Син Ким Џонг Ила дошао у Швајцарску да живи у новембру 1991. године, када је имао девет година.

Нови председник земље са најзатворенијим диктаторским режимом у свету, севернокорејски лидер Ким Џонг Ун у Швајцарској је живео много дуже него што се веровало - не две и по године, већ пуних девет година.

Швајцарски лист Матен дошао је до званичних докумената, према којима је Ким Џон-Ун, који је на председничкој функцији недавно наследио свог оца Ким Џонг Ила, дошао у Швајцарску да живи још у новембру 1991. године, када је имао девет година.

До сада је, како наводи Матен, било потврђено само то да је он похађао државну школу у Либефелду, под лажним именом Ун Пак, од августа 1998. до почетка 2001. године.

Овај досад непознати податак је пронађен у Федералној архиви, у регистру службе државног министарства Конфедерације, а реч је о формулару за добијање дипломатске акредитације на име извесног Нам Шол Пака, функционера министарства спољних послова Северне Кореје.

Нам Шол Пак је ушао у Швајцарску у новембру 1991. године као функционер мисије Северне Кореје при УН у Женеви, да би нешто касније био пребачен у севернокорејску амбасаду у Берну, а придружио му се и извесни Хун Пак, рођен 1984. године.

Како открива швајцарски лист, Шол Пак и Хун Пак, касније Ун Пак, у ствари су Ким Џонг Шол и Ким Џонг-Ун, два најмлађа сина покојног Ким Џонг Ила.

Ово откриће намеће питања, као, на пример, шта је Ким Џонг Ун радио од 1991. до 1998. године и на који начин се школовао, наводи швајцарски лист.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се