Читај ми!

Мистериозна болест у Вијетнаму

Вијетнамци суочени са мистериозном болешћу. Од осипа и високе температуре непознатог порекла умрло 19, хоспитализовано 100 особа, од којих је 10 у критичном стању.

Вијетнам је затражио помоћ Светске здравствене организације (СЗО) у истрази која се води у вези са мистериозном болешћу од које је умрло 19, а оболела 171 особа у централним областима те земље.

Здравствене службе су установиле да се болест јавља у виду осипа по рукама и ногама, праћеним изразито високом температуром, губитком апетита и на крају престанком рада органа.

Председник Народног комитета у округу Ба То, у провинцији Кванг Нгаи, изјавио је да је скоро 100 људи хоспитализовано, од којих је 10 у критичном стању.

Пацијенти са блажим симптомима упућени су на кућно лечење, пренео је Асошијејтед прес.

Први случај обољевања откривен је прошле године, након чега је болест уминула да би недавно поново били забележени нови случајеви, претежно у сиромашним селима.

Вијетнам се обратио СЗО за помоћ с обзиром да истрага Министарства здравља те земље није открила о каквој болести је реч.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије