Успеси панчевачке балерине на међународним такмичењима

14-годишња Панчевка Мина Маџаревић једна је од најталентованијих ученица Балетске школе „Димитрије Парлић“. Освајала награде на републичким такмичењима, а сада већ има запажене резултате и на међународним.

Млада Панчевка Мина Маџаревић почела је да се бави балетом од четврте године и сада је ученица прве године средње балетске школе, иако је у редовном школовању осми разред. Заједно са другарицама вежба шест пута недељно, улажући много воље и труда, због чега јој понекад недостаје слободног времена, али каже да јој то не смета. Балет је њена љубав и њен избор.

„Уписала ме је мама, пошто је моја другарица играла балет. Мени се свидео и јако сам волела да га гледам“, каже Мина Маџаревић, ученица класичног балета. Додаје: „Генерално, јако волим тај тренутак када изађем на сцену и када могу да пренесем своју енергију публици“.

Труд се исплатио и од прошле године је почела да ређа велике успехе:прво место на Републичком такмичењу, диплома за најталентованијег такмичара „Центра за игру“, треће место на међународном такмичењу у Бечу. Издвојио се и наступ на престижном њујоршком надметању младих талената, где је седмочлани жири хвалио њен потенцијал.

Светлана Бучевац, професор класичног балета истиче: „Мина је дете које има балетски потенцијал, у смислу физичких предиспозиција, у смислу њене мотивисаности за рад, као и упорности. Веома је упорна да до танчина уради неки корак. Наравно, пред њом је још пуно рада, што у школи, што на мастер класовима.“

„Пошто на такмичењима могу да се добијају разне школарине, то би ми пуно значило да видим што више како други раде. Даље бих волела да идем у неко позориште, ако не у Србији, онда негде у иностранству“, закључује Мина Маџаревић.

Мина наставља даље, а већ у јуну је чека међународно такмичење „Дина Николић“ у Панчеву.

четвртак, 20. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије