Читај ми!

Ко је понео медаљу са Државног такмичења у математици у Новом Пазару

Протеклог викенда на Државном универзитету у Новом Пазару одржано је 66. државно такмичење из математике (б) категорије за ученике средњих школа из свих крајева Србије. Такмичили су се ученици који не похађају специјализована математичка одељења. Оргинизатори су Друштво математичара Србије и Државни универзитет у Новом Пазару.

Најбоље резултате у својим категоријама на државном такмичењу из математике постигли су ученици гимназија из Шапца, Крyшевца и Алексинца.

 “Освојио сам прво место. Спремао сам се протеклих месец дана. Pрипреме теку током целе године. Било је лепо у Новом Пазару. Стекли смо нове другове", рекао је Петар Поповић, ученик Гимназије из Шапца.

“Очекивао сам да кажем резултат. Доста сам се спремао и мислим да је ово награда за то”, наводи Милош Савић, ученик гимназије из Шапца.

Град домаћин представљала су четири ученика Гимназије. Сергеј Кнежевић и Аријан Лакота, у својим категоријама, освојили су трећа места, а Мехмед Фазлић је међу похваљеним такмичарима.

На такмичењу је учествовало 240 најбољих математичара средњих школа из читаве Србије. Такмичари су за решавање задатака имали на располагању 4 сата.

“На такмичењу је било тешко, били су мало другачији задаци него предходних година”, истиче Нађа Становић, ученица Гимназије "Јосиф Панчић" из Бајине Баште.

И Александра Ковачевић, ученица Гимназије "Свети Сава" из Пожеге додаје да јој је на такмичењу било лепо, носи добре утиске.

Најбољим математичарима Државни универзитет уручио је плакете “Др Ћемал Долићанин”, које носе име по првом ректору те високошколске установе и математичара са међународном репутацијом, а Друштво математичара је, традиционално, доделило златне, сребрне и бронзане медаље.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије