Како је протекао последњи радни дан првог ужичког васкуларног хирурга?

Последњи радни дан уочи одласка у пензију, др Небојша Лучић, први ужички васкуларни хирург провео је у раду и са садашњим и некадашњим колегама. Окупили су их захвалност и поштовање према доктору, који је основао одељење васкуларне хирургије у ужичкој болници.

Као и првог, тако и последњег радног дана, др Лучић је на посао дошао први, не кријући задовољство што му се у визити придружио и примаријус Миљко Пејић, тренутно на раду у Норвешкој, колега с којим је поставио темеље васкуларне хирургије у Ужицу.

“Ово је стварно што ми је колега Пејић приредио једно пријатно изненађење, а што се тиче самог одласка у пензију… ништа то је део живота, нормална ствар”, каже др Небојша Лучић, васкуларни хирург.

И скромност је врлина која одликује овог врсног хирурга, првог ужичког субспецијалисту, иза кога су хиљаде операција и излечених пацијената, додају колеге.

Примаријус мр сц мед др Миљко Пејић, општи и васкуларни хирург истиче: „Од Неша Лучића почиње ера субспецијалиста у овој болници и један узлет ужичке хирургије која је своје најбоље године доживела у првој деценији овог века. Он је човек који би био прави пример за сваког лекара и хирурга како да се понаша на свом послу и чему да придаје важност и значај”.

“Потпуно је ослобођен било какавих предрасуда и сујете, веома расположен да чује нове идеје и да их прихвати у свом раду, примени и веома је талентован учитељ. Поред тог талента, неопходно је да имате вољу и жељу да се бавите и посветите време својим млађим колегама. Он је за то увек имао времена”, наглашава др Јелена Станковић, васкуларни хирург.

На иницијативу др Лучића, додаје докторка Станковић, тиму васкуларних хирурга придружио се и ангиолог, а очекује се и долазак младог колеге са специјализације.

“Више се ради, боље се ради, прате се савремени трендови у лечењу, а једино се надам да ће боља бити и када одем, да ће даље наставити да се развија”, закључује др Небојша Лучић.

И мада се радује мирном пензионерском животу, доктор додаје да ће увек бити ту за колеге са јединог одељења васкуларне хирургије у Златиборском округу.

субота, 25. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије